-

Európa Liga nyolcaddöntő mérkőzések

0 megjegyzés

Csütörtökön folytatódik az Európa Liga, már a nyolcaddöntő mérkőzései kerülnek lejátszásra, ahol több érdekes párosítás is kialakult.




Anzsi - Newcastle 1 - 1.67
A Newcastle a Metalist Kherkiv "kiütésével" jutott idáig, a két meccsen összesen egyetlen gól született, igaz azt idegenben szerezték. Az Anzsi a Hannovert verte, otthon 3-1-re idegenben pedig 1-1 lett. Az Anzsi otthon nem nyújt csalódást ezúttal sem és veri a nem igazán jó formában lévő angol csapatot.
VÉGEREDMÉNY: 0-0

Plzen - Fenerbahce x - 3.50
Fájdalmas de köztudott, hogy a Plzen erőteljesen verte ki a Napolit összesítésben 5-0-al. A Fenere csupán egy gólt lőtt a két meccsen összesen, de a hazai gól elég volt a továbbjutáshoz. A Plzen egyébként otthon utoljára Augusztusban kapott ki a Brno elleni bajnokin. Most sem törik meg ez a széria, egy jó meccs lesz, talán a legjobb ezen a napon. Erős, sok gólos döntetlen. 
VÉGEREDMÉNY: 0-1

Steaua Bukarest - Chelsea 1 - 4.00
A románok óriási meglepetéssel az Ajax kiejtésével jutottak tovább, először kikaptak 2-0-ra idegenben, majd otthon 3-0-ra nyertek és a büntetőpárbajt is behúzták. A Cheslea egy nagyon gyenge teljesítménnyel a Sparta Praha-t verték összesítésben 2-1-re. Itt a vége az angol csapat Európa Liga szereplésének, a bukarestiek sok gólt fognak vágni és nem félnek senkitől. Két góllal verik a Chelsea-t.
VÉGEREDMÉNY: 1-0

VfB Stuttgart - Lazio x - 3.50
Jó meccs lesz ez is, bár mindkét csapatnak volt már jobb formája. A Lazio a bajnokságban rossz teljesítményt nyújt, legutóbb 3-0-ra kaptak ki a Milantól, szinte pályán se voltak. A Stuttgart ennél is rosszabb idén a Bundesliga-ban, tehát inkább a nemzetközi szereplésre fekszenek most rá. A Lazio idegenben inkább a védekezését erősíti és nem fognak kitámadni túlságosan, míg a Stuttgartnak a góllövés nem megy. Gól nélküli döntetlen.
VÉGEREDMÉNY: 0-2

Basel - Zenit Szentpétervár 2 - 2.55
A Zenit a Liverpool kiejtésével jutott a nyolcaddöntőbe, otthon 2-0-ra nyertek, majd 3-1-re kaptak ki Angliában. A Basel a Dnipro-t verte otthon 2-0-ra szintén, majd 1-1 lett a második meccs. Összességében a Zenit jobb csapat, ezt leginkább a támadójátékának köszönheti, amit csütörtökön is bemutatnak és így könnyen várhatják a visszavágót.
VÉGEREDMÉNY: 2-0

Benfica - Bordeaux 1 - 1.55
A portugál csapat oda-vissza verte a Leverkusen-t, a Bordeaux a Kijevet verte ki. A Benfica hazai meccsen aligha veszít, főleg nem egy nála gyengébb francia csapattal szemben. Otthon segít nekik a Sas, aki körbe röppen a stadionban minden meccs előtt, így könnyen várhatják a visszavágót, több gólos előnyben lesznek.
VÉGEREDMÉNY: 1-0

Levante - Kazan x - 3.30
A spanyolok gólt sem kaptak és 4-et lőttek a két meccs alatt az Olympiakos ellen. A Kazan nagyon nagy meglepetésre az Európa Liga győztes Atletico Madridot ejtette ki úgy, hogy az első meccsen idegenben verte 2-0-ra őket. A visszavágón ugyan kikaptak 1-0-ra de az kevés. nagy harc vérható tehát, mindkét csapat igen jó formában, nagyon kevésen fog múlni csak, hogy az egyik csapat se győzzön. 
VÉGEREDMÉNY: 0-0

Tottenham - Inter 1 - 1.75
Gareth Bale, Christian Bale-ként (Batman) várja az Intert Londonba és alig várja, hogy két nagy bombát is lőjön nekik. Bár az olaszok összesítésben 5-0-ra verték a román Kolozsvárt, idegenben a Tottenham ellen nem lesz elég energiájuk kiegyenlíteni és két góllal kapnak ki, úgy hogy nem fognak tudni lőni egyet sem. A visszavágó persze más  tészta, ott még majd bármi lehet. 
VÉGEREDMÉNY: 3-0