-

Europa Liga és Allsvenskan rangadók


Csütörtökön Európa Liga elődöntő mérkőzések, svájci, angol, török és portugál csapatok maradtak az utolsó előtti körben. Svédországban óriási rangadó lesz, a Göteborg fogadja a nagy rivális Malmö-t.



Basel - Chelsea
x - 3.40 vagy Több, mint 2 gól - 2.05 vagy Mindkét csapat szerez gólt - 1.80
VÉGEREDMÉNY: 1-2
A Basel a Tottenham-et ejtette ki óriási meglepetésre, bár szerencse kellett hozzá, de azért bemutatták mit tudnak a svájciak. Most a másik londoni csapat, a Chelsea ellen ismét szerepelhetnek egy eredményeset. A Chelsea egyébként elég simán, először 3-1-re otthon verte a Kazant, majd idegenebn 3-2-re kikapott. Az angolok elég kiszámíthatatlan formában vannak, a bajnokságban is ingadozik a teljesítményük, bár az előző fordulóban 2-2-t tudtak kiharcolni a Liverpool ellen. A Basel vezeti a bajnokságát 3 ponttal a Grasshoppers előtt. Ezen a meccsen mindenképp próbál majd gólokat lőni a Basel, mert Angliában sokkal nehezebb dolga lesz majd a visszavágón, erre a Chealsea szintén góllal fog válaszolni, ezért több, mint 2 gólt várok. Viszont a győzelem most egyik csapatnak sem fog bejönni, egy harcos sok gólos döntetlenig jutnak és majd a visszavágón bizonyít a Chelsea.
Lesz-e öröm?




Fenerbahce - Benfica
1 - 3.10 vagy Kevesebb, mint 1.5 gól - 3.40 vagy Fenerbahce Kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést - 3.50 vagy Legmagasabb gólszámú félidő első - 3.20
VÉGEREDMÉNY: 1-0
A törökök a Lazio elleni első meccsen otthon már bebiztosították gyakorlatilag a továbbjutást; a 2-0-ás győzelem bőven elég volt, a visszavágón már csak az 1-1-es döntetlen is elégnek bizonyult. A portugálok otthon iszonyatosan erősek, és ők is így jutottak tovább a Newcastle ellen 3-1 lett a hazai meccs, majd a visszavágó 1-1-el végződött. Négy fordulóval a portugál bajnokság vége előtt egyébként nagyon úgy fest, hogy ismét bajnok lesz a Benfica; négy ponttal a Porto előtt stagnálnak. Tehát két olyan csapat mérkőzik meg, akik leginkább otthon teljesítenek jobban, így ez igaz lesz az első meccsre is, a Fener otthon egy egy gólos győzelemmel megnyeri a mérkőzést úgy, hogy elég korán fognak betalálni. A Benfica pedig készülhet a visszavágóra, ahol lesz mit bizonyítani.   
A hazai pálya előnye




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



IFK Göteborg - Malmö
Kevesebb, mint 2.5 gól - 1.72 vagy Több, mint 11 szöglet - 2.20 (szögletek száma: 12)
VÉGEREDMÉNY: 1-1
Öt forduló után az Allsvenskan első helyén 13 ponttal a Göteborg, második helyen 13 ponttal a Malmö csapata. Csupán a gólkülönbség miatt vezeti a tabellát a Göteborg, egyetlen gólt kaptak eddig. Az egy döntetlenjük pedig a tavalyi bajnok Elfsborg-al érték el, 0-0 lett a meccs vége. A Malmö két gólt kapott összesen, az ő döntetlenjük pedig a szomszéd Halmstad-dal volt az első fordulóban még. A Göteborg hazai pályán a Malmö ellen utoljára 2009-ben tudott nyerni, viszont idegenben azóta háromszor is. Ez a két csapat mindig nagyon jó meccset játszik, ahol inkább a taktika számít, mint a támadás, így a kevesebb, mint 2.5 gól elég jó tippnek tűnik. A végeredményt megtippelni nem merném, de elég döntetlen szagúnak érzem. Ami a szögleteket illeti, mindkét csapat sokat szokott elvégezni belőlük, legalább 6-ot fejenként, így a több, mint 11 viszonylag jó tipp szintén. 
Harcra fel

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése