-

Keletről északra pénteken


Japánban és Svédországban megállás nélkül jönnek a meccsek és ennek mi nagyon örülünk, hisz mindkét ország bajnokságaiban mindig magas szorzók vannak, most kettő meccset emelnék ki.




Kashiwa - Omiya Ardija
Több, mint 2 gól - 1.70 vagy Félidő x -  2.30 vagy Legmagasabb gólszámú félidő, második - 1.95 (Félidő 0-2)
VÉGEREDMÉNY: 0-4
A hazai Kashiwa 7 meccs után 10 ponttal a 8.-ik helyen áll, ami számára nem új, mert egy igazi közép csapatról van szó, az előző bajnokságban a 6.-ik helyen végeztek. A vendég Omiya Ardija-nak viszont nagyon jó szezonja van eddig, úgy a másodikok, hogy még veretlenek, csupán két döntetlenjük van a többi mind győzelem. Látványos, szép focit játszanak, kicsit - merem azt írni - hasonlít az európai focihoz, inkább az angolhoz, erős, támadó, agresszív hozzáállással játszanak. Ha visszatekintünk az utóbbi 5 egymás elleni találkozójukra, akkor elég vegyes eredményeket láthatunk; négyszer egymás után felváltva verték egymást, mindig az idegenben lévő csapat nyert, egyszer pedig döntetlen lett a mérkőzés lefújása után. Ami viszont mindenképp igaz nagyjából az összes összecsapásra, a több mint 2 gól. Ami még jellemző a japán meccsekre manapság a félidei 0-0, majd a második félidőben jönnek a gólok, tehát a félidő x és több gól születik a második játékrészben elég biztos tippnek cseng. 
Az esőkabát fontos kellék



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Norrköping - Häcken
2 - 2.40 vagy Több mint 10 szöglet - 2.00 vagy Häcken megnyeri mindkét félidőt - 8.00
VÉGEREDMÉNY: 4-2
5 forduló után a Norrköping 10.-ik, a Häcken 7.-ik. A hazaiak kikaptak a frissen feljutó Brommapojkarna-tól, akiknek ez volt az első győztes meccsük az Allsvenskan-ban. A Häcken sem kezdte túl derűsen ezt a bajnokságot, egyből az első meccsen kikapott otthon 3-0-ra a Göteborgtól, azóta otthon veretlenek. Ami igaz is a teljese képhez, hogy otthon általában nyernek, idegenben viszont nagyon más focit játszanak, inkább visszahúzódnak és a védekezésre összpontosítanak, ami néha érthetetlen. Ami az előző összecsapásaikat illeti, elég megdöbbentő adat, hogy a Norrköping 2001-ben, 12 évvel ezelőtt tudott nyerni a Häcken ellen. Az utóbbi 10 találkozójukból tehát 6 Häcken győzelem és 4 döntetlen született. Attól függetlenül, amit fentebb írtam a Häcken idegenbeli hozzáállásáról, úgy érzem összekapják magukat és egy győzelemmel térnek haza, ugyanis itt az ideje, hogy elkezdődjön a jó szériájuk. A Norrköping pedig nem bírja majd az iramot és már az első bekapott gól után megtörnek. Ami a szögleteket illeti, átlagban kb. 5-öt szoktak fejenként elvégezni meccsenként, de tudom ez egy olyan adat, ami nem mérvadó, hisz minden meccs más, de ha azt nézzük, hogy a bekapott gól után kinyílik majd a Norrköping védelme és kitámadnak, sok szöglet lehet. 
A Häcken támadói gazi svéd bennszülöttek 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése